Advies & interimmanagement

Seminar Asset Management Control 2016

Asset Management Control Seminar 2015Op 3 november 2016 vond het jaarlijkse, in samenwerking met defensie georganiseerde, seminar “Asset Management Control” plaats. Ruim 200 deelnemers deelden op Legerplaats Stroe hun uitdagingen, ervaringen en oplossingen op het gebied van asset management.

In de ochtend verzorgden de keynote speakers; ir. René Kalmann van KLM, ing. Robert Jan Feijen van TBI Infra en CDRE drs. Richard Laurijssen van Defensie een plenaire presentatie.

René Kalmann presenteerde hoe KLM Airfrance de vlootwaarde monitort en optimaliseert gedurende de hele levensduur. Daarbij ging hij onder andere in op het effect van unieke wijzigingen in het ontwerp voor onderhoud en restwaarde. Daarnaast liet hij zien hoe KLM de afhankelijkheid van monopolistische OEM’s weet te beperken.

Robert Jan Feijen van TBI Infra liet zien hoe een assetmanagement framework op basis van ISO 55001 Coentunnel Company helpt. Elementen als goed risicomanagement en sturing op de juiste KPI’s geven vertrouwen bij de investeerders en bij de klant. Het prestatiemeetsysteem op basis van meting door sensoren in de tunnel draagt bij aan grote transparantie.

Commodore Richard Laurijssen stelde dat sturing op operationele, technische en financiële waarden van wapensystemen steeds meer wordt geïntegreerd. Beschikbaarheid van de juiste informatie is essentieel om nog meer grip te krijgen op de LCC. Daarvoor implementeert defensie diverse tools zoals een dashboard.

’s Middags werden er 21 presentaties verzorgd door de AMC partners. AssetPouwer en Rainmen Europe presenteerden samen hun visie op assetmanagement, samenwerking en gedrag.