Advies & interimmanagement

Europese aanbesteding en contractmanagement outillage

RETIn de nieuwe remise Beverwaard van de RET werden onder andere een kuilwielenbank en een wielmeetsysteem geïnstalleerd. Een kuilwielenbank is een CNC draaibank die de wielen van de trams, die slijten door het gebruik, kan herprofileren. Met behulp van het wielmeetsysteem kan de slijtage van de wielen van de trams volautomatisch worden gemeten.

AssetPouwer heeft de volledige Europese Aanbesteding voor deze werkplaatsoutillage uitgevoerd. Dit bestond onder meer uit het ontwikkelen van functionele specificaties, uitvragen op de markt, leveranciersselectie en het voeren van de onderhandelingen met de gekozen leverancier.

Daarnaast voerde AssetPouwer de projectleiding over de installatie en afname van de systemen in de werkplaats, opleiding van personeel en de inpassing in operationele processen.

Bij opening van de remise Beverwaard heeft RET de beschikking over een kuilwielenbank die zeer geschikt is voor haar trams. Bovendien geeft deze kuilwielenbank een grote ergonomische verbetering ten opzichte van de kuilwielenbanken in andere werkplaatsen. Het wielmeetsysteem stelt RET in staat de wielen van trams volautomatisch te meten en automatisch werkorders te genereren voor trams waarvan de wielen geherprofileerd dienen te worden. Dit leidt tot grote kostenbesparingen in het onderhoud.