Advies & interimmanagement

Presentatie Certificatieschema ISO 55001 Assetmanagement

Op 9 september 2016 is bij NEN het Certificatieschema voor ISO 55001 gepresenteerd. In het certificatieschema staat waar certificerende instellingen aan moeten voldoen en op welke wijze zij de ISO 55001 certificering moeten uitvoeren. Het is de verwachting dat de Raad voor Accreditatie (RvA) het certificatieschema in de komende maanden overneemt. Certificerende instellingen die voldoen aan het certificatieschema kunnen dan door de RvA worden erkend (geaccrediteerd) om ISO 55001 certificaten te mogen uitgeven.

Vooruitlopend daarop werken Dekra, Difam en Kiwa al met het certificatieschema. Tijdens de bijeenkomst zijn de eerste zes certificaten voor ISO 55001 assetmanagement met daarop het logo van het NEN-certificatieschema uitgereikt aan: Enexis, Provincie Noord-Holland, Exploitatie Maatschappij Komfort, Gebr. Van Kessel Onderhoud, Zebra Gasnetwerk en Vermeulen Benthuizen.

Overigens zijn er ook certificerende instellingen in Nederland zoals Lloyd’s Register en Bureau Veritas die ISO 55001 certificaten uitgeven onder UKAS (Britse) accreditatie. Ook dat is een valide mogelijkheid.

 

Platform “Centraal certificatieschema voor NEN-ISO 55001”AssetPouwer was lid van het Platform “Centraal certificatieschema voor NEN-ISO 55001” en hielp mee aan de ontwikkeling van het certificatieschema ISO 55001.