Advies & interimmanagement

Vastgoed Congres Duurzaam Vastgoed

Op 20 januari 2015 wordt het Vastgoed Kenniscongres over Duurzaam Vastgoed "Doe mij die maar...” gehouden. Verduurzamen van vastgoed is geen modetrend meer, maar is inmiddels strategische noodzaak. De fossiele grondstoffen raken op, de vervuiling neemt toe en ook heel belangrijk de vraag verandert en daar moet op geanticipeerd worden.

In samenwerking met Vastgoedmarkt organiseert EventBoXX een dag die de verschillende wegen naar verduurzaming van vastgoed laat zien. Energieneutraal is hierin niet de enige drijfveer, het gaat ook over huisvestingsthema’s zoals gezondheid, imago, productiviteit en mobiliteit.

Duurzaamheidsdeskundigen, financiële instellingen en de vastgoedbranche gaan vragen beantwoorden als:

  • Welke (laagdrempelige) mogelijkheden zijn er om vastgoed te verduurzamen?
  • Stijgt de waarde van vastgoed als het verduurzaamd is?
  • Stijgt de verhuurbaarheid na verduurzaming?
  • Veranderen de uitvraagcriteria van de huurders?
  • Betekent meer comfort en lager ziekteverzuim ook meer rendement voor de verhuurder?

De diverse wegen naar verduurzaming van label G naar A+ komen aan bod. Nieuwe manieren van verduurzamen, successen en praktijkvoorbeelden en de visie op de verduurzaming van grote financiële organisaties passeren de revue deze dag.

AssetPouwer werkt aan deze dag mee door middel van een interactieve workshop die speelt in de VOC tijd. Neemt u een rol aan van reder, kapitein of misschien wel scheepstimmerman. Welke keuzes maakt u? Waarom maakt u die keuze?

Meer over dit congres leest u hier.