Advies & interimmanagement

Over Adrie Pouwer

Linkedin Adrie PouwerAdrie Pouwer is een ervaren consultant en interimmanager op het gebied van assetmanagement met passie voor verbeterprojecten. Hij is sterk in het leggen van de verbinding tussen strategie en praktijk. Zijn visie is, dat duurzame verbeteringen alleen bereikt kunnen worden, door samenwerking en actieve betrokkenheid van mensen uit verschillende disciplines en op meerdere niveaus. 

Adrie Pouwer steunt op een zeer brede ervaring die hij in 20 jaar heeft opgedaan bij onder meer Lloyd's Register en NedTrain Consulting (destijds het ingenieurs- en adviesbureau van NS). Hij deed hier praktische ervaring op met vele basiselementen van asset management: risico-analyse, informatie management, exploitatieprocessen, onderhoudsprocessen, Life Cycle Costing, Systems Engineering, RAMS analyse, onderhoudsoptimalisatie, specificeren, leveranciers beoordeling, conditie monitoring, prestatie verbetering, strategische planning, opleiding geven, aanbesteden, technisch contract management, onderhoud, storingsafhandeling, audits, verbetermanagement en projectmanagement.

In 2010 voegde hij al deze ervaring samen en richtte AssetPouwer op: een advies- en interimmanagementbureau op het gebied van asset management. Het advies dat hij geeft op gebied van assetmanagement is mede gebaseerd op zijn kennis van assetmanagement systemen en processen, praktische ervaring en inbreng vanuit uw organisatie. Dit waarborgt draagvlak en praktische uitvoerbaarheid.

Adrie Pouwer voelt zich thuis op alle niveaus. Hij is sparringpartner voor het hoger management en zorgt voor praktische invulling op de werkvloer. Zijn kracht is het verbinden van deze niveaus.

Als regelmatige deelnemer aan conferenties en lidmaatschap van onder andere het Institute of Asset Management en NEN/ISO commissies, volgt en beïnvloedt hij de ontwikkelingen actief.

Adrie Pouwer karakteriseert zich met de volgende steekwoorden: doorzetter, doelgericht, kritisch, analytisch, enthousiast, leidend, overtuigend, luistervaardig, sensitief, helicopterview, beslissingsvaardig, stressbestendig en hij is in staat complexe zaken eenvoudig te presenteren. Adrie Pouwer studeerde aan de TU Delft. Daarnaast is hij in het bezit van het door het IAM uitgegeven Diploma in Asset Management.